جستجو کردن
برای مشاوره ۰۲۱۷۷۹۳۸۲۸۱

طول عمر ایمپلنت چقدر است؟

خانه > طول عمر ایمپلنت چقدر است؟
طول عمر ایمپلنت

محتوای جدول

ایمپلنت دندان یکی از روش‌های رایج و پرطرفدار برای کاشت دندان است که علاوه‌بر زیبایی، دوام و ماندگاری بالایی نیز دارد. از آنجایی که مراحل کاشت دندان نسبتا پیچیده، و هزینه ایمپلنت دندان قابل توجه است، بسیاری از افرادی که قصد دارند ایمپلنت انجام دهند به‌دنبال پاسخ این سوال هستند که طول عمر ایمپلنت چقدر است. به‌طور کلی ایمپلنت دندان یک روش جایگزین دائمی برای دندان‌های طبیعی محسوب می‌شود، اما برای افزایش طول عمر و سلامت ایمپلنت باید مراقبت‌های لازم انجام شود. در صورت داشتن برخی عادات غلط مانند دندان قروچه و فشار آوردن به دندان، طبیعتا طول عمر دندان‌های کاشته‌شده کاهش یافته و شما را با دردسرهای مختلفی مواجه می‌کند. برای کمک‌به افزایش عمر استفاده از ایمپلنت و همچنین آشنایی با عواملی که در کاهش عمر آن تاثیر دارد، با این مطلب همراه باشید.

 

طول عمر ایمپلنت دندان

یکی از مواردی که پیش از اقدام برای کاشت دندان باید به آن توجه داشته باشید، بررسی طول عمر کاشت ایمپلنت است. به‌طور معمول و متوسط، می‌توان عمر مفید ایمپلنت را در حدود 20 سال درنظر گرفت. اما باید درنظر داشته باشید که کاهش یا افزایش این مدت زمان به نحوه مراقبت و استفاده شما از دندان‌های کاشته‌شده، بستگی دارد. در صورتی که دستورالعمل‌های مراقبتی در استفاده و نگهداری از ایمپلنت و بهداشت دهان و دندان را به‌خوبی رعایت کنید، می‌توانید به‌صورت مادام‌العمر از داشتن دندان‌های سالم، مرتب، درخشان و زیبا لذت ببرید. همچنین جنس، مقاومت، کیفیت و همچنین نحوه کاشت ایمپلنت نیز در عمر استفاده از آن تاثیر دارد.

 

عوامل موثر در طول عمر ایمپلنت دندان

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، طول عمر کاشت ایمپلنت به عوامل زیادی بستگی دارد که به مهم‌ترین و اصلی‌ترین آنها اشاره می‌کنیم:

 

مهارت و تجربه ایمپلنتولوژیست

تاثیر مهارت، تجربه و تخصص پزشک در انجام جراحی ایمپلنت و طول عمر آن را نمی‌توان نادیده گرفت. اینکه دندانپزشک موردنظر شما از چه روش درمانی استفاده کند در استحکام و ماندگاری دندان‌های کاشته‌شده، نقش زیادی دارد. بنابراین قبل از هر اقدامی به‌دنبال پرس‌وجو و تحقیق درباره بهترین و باتجربه‌ترین ایمپلنتولوژیست باشید. یکی از مهم‌ترین تصمیماتی که باید دندانپزشک شما بگیرد، انتخاب مناسب‌ترین نوع ایمپلنت با توجه‌به شرایط دهان و فک شما است که تشخیص درست آن فقط از عهده یک متخصص حرفه‌ای، باتجربه و متبحر برمی‌آید.

باید بدانید که تراکم فک، ارتفاع و دیگر ویژگی‌های آن تعیین می‌کند که شما کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت هستید یا خیر، چراکه قرار است ایمپلنت و پایه آن داخل استخوان فک قرار گیرد و به هم جوش بخورد. در صورتی که دندانپزشک نتواند تشخیص درستی برای تراکم استاندارد استخوان فک شما داشته باشد، بدون شک جراحی کاشت ایمپلنت با شکست مواجه خواهد شد و دردسرهای زیادی برای شما ایجاد خواهد کرد. اگر دغدغه طول عمر ایمپلنت خود را دارید، حتما به‌دنبال متخصصی باشید که از به‌روزترین روش‌ها و مجهزترین تجهیزات استفاده می‌کند و در کارنامه کاری خود، عمل‌های کاشت دندان موفقیت‌آمیزی دارد.

 

 برند ایمپلنت

یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیرگذار در طول عمر کاشت ایمپلنت، برند آن است. هر برند و شرکتی در ساخت ایمپلنت دندان از مواد، روش‌ها و ترکیبات منحصربه‌فردی استفاده می‌کند و پوشش خاصی نیز برای سطح پایه آن درنظر دارد. تمام این عوامل در روند جوش‌خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک و زمان بهبودی آن موثر است. از پزشک خود بخواهید که ایمپلنت‌هایی را انتخاب کند که در ساخت سطح پایه آن، به‌روزترین و پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها به‌کار رفته باشد. زیرا استحکام پایه ایمپلنت و کیفیت آن در افزایش دوام، ماندگاری، زیبایی و درنهایت طول عمر استفاده از آن نقش دارد.

 

شرایط و آمادگی بیمار برای کاشت ایمپلنت

در بررسی عواملی که در طول عمر کاشت ایمپلنت نقش دارند، نباید از شرایط بیمار مانند سن، میزان تراکم استخوان فک و همچنین ویژگی‌های بافت لثه او غافل شد. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، تشخیص این موضوع که شما کاندید مناسبی برای جراحی کاشت دندان هستید یا خیر، برعهده دندانپزشک است. پزشک باید با بررسی تصاویر به‌دست آمده از سی تی اسکن و دیگر آزمایشات، به این نتیجه برسد که شما آمادگی لازم برای کاشت ایمپلنت را دارید، در غیر این صورت باید برای رفع مشکلات و نواقص، برخی اقدامات و جراحی‌های جانبی مانند پیوند استخوان فک را پیش از ایمپلنت انجام دهید.

 

 رعایت دستورالعمل های مراقبتی بعد از جراحی ایمپلنت

از مهم‌ترین کارهایی که باید بعد از کاشت ایمپلنت انجام دهید این است که دستورالعمل‌های مراقبت از دندان کاشته‌شده را به عادت و سبک زندگی خود تبدیل کنید. سلامت دهان، دندان و لثه و رعایت بهداشت همیشگی آنها باید بخشی از روتین روزانه شما باشد تا به این شکل از طول عمر ایمپلنت خود مطمئن شوید. در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان شاهد تجمع جرم و میکروب در اطراف ایمپلنت و در نهایت تحلیل‌رفتن استخوان فک و آسیب‌به دندان کاشته‌شده خواهید بود.

علاوه‌بر این برخی عادات نادرست مانند دندان قروچه‌کردن و یا فشار آوردن به دندان، مهم‌ترین نقش را در کاهش کیفیت و عمر ایمپلنت ایفا می‌کنند. فشار مداوم به دندان‌های کاشته‌شده باعث لق‌شدن پایه ایمپلنت و شکستن آن می‌شود.

 

جنس ایمپلنت دندان

رایج‌ترین ماده‌ای که در ساخت ایمپلنت‌های دندانی استفاده می‌شود، آلیاژ تیتانیوم نام دارد. این جنس ایمپلنت نسبت‌به دندان‌های واقعی و طبیعی، کمتر در معرض پوسیدگی است، اما این بدان معنا نیست که نباید مراقبت‌های لازم از آن انجام شود. توصیه می‌شود پیش از جراحی کاشت دندان حتما از پزشک خود بخواهید که درباره جنس ایمپلنت دندان و طول عمر استفاده از آن با شما صحبت کند.

 

 فرآیند استئواینتگریشن

نحوه تکمیل فرآیند اسئواینتگریشن که بعد از کاشت پایه ایمپلنت در استخوان فک صورت می‌گیرد، مهم‌ترین نقش را در دوام و ماندگاری ایمپلنت بازی می‌کند. طی فرآیند اسئواینتگریشن، پایه ایمپلنت که در استخوان فک قرار گرفته، ثابت شده و به‌خوبی جوش می‌خورد. در انتهای این مرحله باید انتظار یک ساختار مستحکم، منسجم و پایدار را داشته باشید که دربرابر هرگونه فشار، ضربه و آسیب مقاوم است. در صورتی که فرآیند اسئواینتگریشن یا همان جوش‌خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک، به‌درستی انجام شود، می‌توانید از ایمپلنت دندان خود، انتظار عمری بیش‌از 20 سال را داشته باشید.مدت دوام ایمپلنت دندان

 

عوامل مضر و موثر در کاهش طول عمر ایمپلنت دندان

اگر دغدغه طول عمر کاشت ایمپلنت را دارید، باید بگوییم که بیشتر افرادی که جراحی کاشت دندان انجام می‌دهند، سال‌های طولانی از آن استفاده می‌کنند، چراکه به‌طور کلی ایمپلنت یک روش دائمی کاشت دندان محسوب می‌شود. اما باید درنظر داشته باشید که برخی عوامل نیز در کاهش طول عمر ایمپلنت دندان نقش دارند که باید آنها را بدانید و به‌خوبی رعایت کنید، ازجمله:

عدم رعایت نکات مراقبتی در حفظ کیفیت و زیبایی ایمپلنت دندان

بعد از جراحی ایمپلنت، همه چیز برعهده خود شما خواهد بود، به این معنی که هر چقدر هم که کیفیت ایمپلنت بالا باشد و درمان دندانپزشک حرفه‌ای انجام شود، در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی، عمر مفید ایمپلنت خود را کاهش می‌دهید. توصیه می‌شود با رعایت بهداشت دهان و دندان از تجمع هرگونه جرم و میکروب در ناحیه کاشت دندان جلوگیری کنید. چراکه این روند باعث عفونت دندان کاشته‌شده و آسیب‌های جدی مانند پری ایمپلنتیت می‌شود که در صورت بروز آن باید ایمپلنت را خارج کنید.

کمبود تراکم استخوان فک

همان‌طور که می‌دانید طی جراحی کاشت دندان، پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار گرفته و جوش می‌خورد. برای همین لازم است که تراکم استخوان فک شما به اندازه کافی باشد. اگر پزشک در این زمینه سهل‌انگاری کند و تشخیص درستی نداشته باشد، به‌دلیل شل‌شدن ایمپلنت و از دست رفتن کارایی آن، جراحی شما با شکست مواجه خواهد شد. در صورتی که وضعیت استخوان فک شما برای کاشت دندان مناسب نباشد، پیش از جراحی اصلی، باید عمل پیوند استخوان فک انجام شود.

کشیدن سیگار

تمام بررسی‌های انجام‌شده این موضوع را که سیگار کشیدن در کاهش طول عمر ایمپلنت نقش دارد، تایید می‌کنند. به این شکل که احتمال شکست جراحی کاشت دندان در افراد عادی 5 درصد و در افراد سیگاری 11 درصد است.

دندان قروچه

اگر جزو افرادی هستید که عادت‌های نادرستی مانند دندان قروچه دارید، درواقع با این کار عمر ایمپلنت دندان خود را کم می‌کنید. این عادت به‌تدریج باعث شکستن پایه ایمپلنت، روکش و یا اباتمنت آن می‌شود.

شرایط پزشکی و سلامت عمومی

سلامت عمومی شما نیز در کاهش عمر کاشت ایمپلنت تاثیر دارد. در صورتی که به یک یا چند بیماری زیر دچار هستید، با پزشک خود درباره حفظ دوام و ماندگاری دندان‌های کاشته‌شده صحبت کنید:

  • دیابت
  • پوکی استخوان
  • ضعف سیستم ایمنی
  • اختلالات خونریزی
  • اختلالات قلبی عروقی به‌ویژه تصلب شرایین و نارسایی احتقانی قلب
  • فشارخون بالا

مصرف برخی داروها

مصرف برخی داروها نیز در کاهش طول عمر ایمپلنت نقش دارند، مانند:

  • داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی
  • داروهای رقیق‌کننده خون
  • پرتودرمانی

علاوه‌بر موارد ذکر شده تجربه پایین جراح، استفاده از ایمپلنت‌های بی‌کیفیت، قراردادن نامناسب پایه ایمپلنت، ضربه و آسیب‌به بافت و عصب لثه‌ها هنگام کاشت دندان، قرار دادن زودهنگام روکش دائمی ایمپلنت و … نیز باعث کاهش عفر مفید ایمپلنت و کیفیت کارایی آن می‌شود.

 

کاشت دندان

 

راه های افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت دندان یک روش دائمی برای جایگزین دندان طبیعی و ازدست‌رفته محسوب می‌شود که علاوه‌بر راحتی، زیبایی را نیز به چهره شما می‌بخشد. به خاطر داشته باشید که کاشت دندان یک درمان پیچیده، پرهزینه و وقت‌گیر است که باید برای رسیدن‌به بهترین نتیجه اقدامات مراقبتی زیادی را انجام دهید. همچنین برای کمک‌به افزایش طول عمر ایمپلنت، راهکارهایی وجود دارد که بهتر است آنها را بدانید و دنبال کنید، ازجمله:

معاینه منظم توسط دندانپزشک

برای حفظ دوام و ماندگاری ایمپلنت دندان، باید به‌طور منظم برای معاینه به دندانپزشک خود مراجعه کنید. به‌طور معمول بعد از کاشت دندان باید هر 6 ماه یکبار توسط پزشک معاینه شوید و مشکلات جزئی را برطرف کنید. تنها در این صورت است که می‌توانید از بروز مشکلات و آسیب‌های جدی‌تر جلوگیری کنید.

رعایت بهداشت دهان و دندان

اگر بخواهیم به یکی از مهم‌ترین وظایف شما بعد از جراحی ایمپلنت اشاره کنید، رعایت بهداشت دهان و دندان و دستورالعمل‌های مراقبت از ایمپلنت است. بعد از هر وعده غذایی حتما دندان‌های خود را با مسواک و نخ‌دندان تمیز کرده و موادغذایی باقی‌مانده در اطراف دندان‌های کاشته‌شده را خارج کنید. در صورت عدم رعایت بهداشت و نکات مراقبتی، از عفونت دندان، آسیب‌به ایمپلنت و کاهش طول عمر آن تعجب نکنید.

کیفیت ایمپلنت دندان

نحوه ساخت، جنس، برند و کیفیت ایمپلنت‌های دندانی یکی از مهم‌ترین فاکتورها در افزایش طول عمر ایمپلنت محسوب می‌شود که باید پیش از جراحی، درباره آن اطمینان حاصل کنید. برندهای معروف، در ساخت و تولید ایمپلنت‌های دندان از فرمول و موادی استفاده می‌کنند که در افزایش عمر مفید آنها نقش زیادی دارد. بنابراین پیش از هر اقدامی درباره کیفیت ایمپلنت دندانی که قرار است برای شما استفاده شود، تحقیق و پرس‌وجو کنید.

تشخیص به‌موقع عفونت دندان کاشته‌شده

به‌طور طبیعی و معمول، احتمال بروز عفونت در دندان‌های کاشته‌شده بسیار پایین است، اما آن دسته از افرادی که در رعایت بهداشت و مراقبت از ایمپلنت سهل‌انگاری می‌کنند، ممکن است عفونت را تجربه کنند. به همین دلیل علائم عفونت ایمپلنت را جدی بگیرید و در اسرع وقت برای درمان آن به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

طول عمر کاشت دندان

 

سخن پایانی

ایمپلنت یک روش رایج و پرطرفدار است که در نتیجه آن دندان‌هایی سالم، زیبا و مرتب خواهید داشت. یکی از مهم‌ترین دغدغه کسانی که قصد عمل کاشت دندان را دارند این است که طول عمر ایمپلنت چقدر است و قرار است بعد از دوره سخت جراحی ایمپلنت و صرف زمان و هزینه نسبتا زیاد، چند سال از آن استفاده کنیم. در پاسخ به این سوال باید گفت که ایمپلنت یک روش دائمی برای جایگزین کردن دندان‌های ازدست رفته محسوب می‌شود، اما عوامل زیادی در کاهش و افزایش عمر مفید ایمپلنت نقش دارند که در این مطلب به تفصیل به آنها پرداختیم.

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن